plan-ishrane-treninga
plan-puzla

Plan ishrane i treninga

Obuhvata plan ishrane i plan treninga koji su pažljivo uklopljeni jedan sa drugim kako bi stvorili harmoniju između pravilne ishrane i treninga, a tako i sinergistički efekat (gde je 1+1=3) koji donosi ultimativnu transformaciju tela, zdravlja, uma i života.

Predviđeni su za sve generacije i oba pola, bez obira na iskustvo u ishrani i/ili treningu, trenutne uslove, ciljeve itd.

Plan ishrane

Dinamičan plan ishrane predstavlja vaš jedinstven naučno zasnovan plan, sastavljen spram vašeg tela, cilja i stila života, a opet je njegov efekat redovno praćen kontrolama i spram njih podešen kako bi se efikasno išlo ka cilju (dinamičan je).

Postoje dve vrste plana:

-Standardna varijanta-

Dobijate plan sa tačnom količinom i vrstom namirnica podeljeno spram obroka za svaki dan, vaše je samo da pratite kako piše.

Namenjen za one koje nisu dugo u zdravoj ishrani, one koji ne vole i još ne znaju da računaju makrose, one koji nemaju mnogo vremena da posvete ishrani i za bilo koga kome odgovara i voli ovakav pristup.

-Makrosi (fleksibilna) varijanta-

Dobijate plan sa ukupnim kalorijama, brojem proteina, ugljenih hidrata i masti za svaki obrok i ceo dan. Na vama je odabir namirnica koje se uklapaju.

Namenjen za osobe koje već godinama vode računa o ishrani, imaju iskutva i znanje u praćenju makrosa, imaju vremena i volje da uklapaju sve to, a isto tako i za one koji vole ovakav pristup.

Svaki napravljen plan oslanja se na četri stuba:

-Osnovni principi ishrane

-Jedinstvenost

-Kontrola

-Dinamičnost

Osnovni principi ishrane

Kao što postoje zakoni fizike koji deluju na svakoga od nas, tako postoje i osnovni principi ishrane na kojima svaki pravilno sastavljen plan ishrane leži, dinamičan plan je podešen spram njih i prati najnovija naučna saznanja na polju ishrane.

Jedinstvenost

Svačija ishrana ima posebne i jedinstvene potrebe, i mogu se gledati kao otisak prsta, na prvu isti, ali ipak totalno specifičan za tu osobu.

Kontrola

Kako bi znali koliko vas efikasno plan vodi ka cilju, potrebne su redovne evaluacije i njih vršimo na svakih nedelju dana, pa spram istih odlučujemo da li se nešto menja ili ne u planu.

Dinamičnost

Isto tako, metabolizma nikada nije fiksan, kao ni ritam života, i zbog toga plan ishrane treba pratiti i podešavati, kroz redovne kontrole, zato je dinamičan plan upravo takav, dinamičan.

Ova četri stuba omogućavaju 100% garanciju na rezultate.

Svaki plan sastavljeni plan je jednistven kao i otisak prstiju jer uzimam u obzir, pored standardnih varijabli kao što su godine, visina i težina, i hranu koju osoba voli, dnevne obaveze (kako bi obroci bili laki za nošenje npr), fizičku aktivnost i tajming iste, intolerancije, finansijsku situaciju itd.

Potrebne informacije o vama prikupljam putem opširnog upitnika na koji mi, što detaljnije, odgovorite.

Plan funkcioniše na nedeljnom nivou, kako bi svaka naredna nedelja bila podešena spram realnih i trenutnih podataka, a već veoma jedinstven i personalni plan ishrane, učiniti još personalnijim.

Plan treninga

Plan treninga predstavlja vaš jedinstven naučno zasnovan plan treniranja, koji se prilagođava spram vas i vašeg cilja, a na kraju svake nedelje je redovno kontrolisan i podleže redovnim manjim izmenama (nedeljno, dok su veće izmene na mesečnom nivou) kako bi konstatno gurao vaše telo ka boljem izgledu, performansima i osećaju.

Plan treninga se sastoji od:

-Anaerobnog programa treninga (teretana, kućni ili park)-

Predstavlja glavni deo programa.

Čini ga jedna od tri opcije: trening u teretani, kući ili na opremi napolju (zavisi koja varijanta se odabere). Prilagođen je iskustvu u treningu, nivou kondicije, zdravlju, obavezama i cilju.

Cilj ovog programa je da se izgradi mišićna masa, izvrši korekcija izvođenja vežbi (ukoliko treba), posturalna korekcija, stvori mobilnost i fleksibinost, izgradi snaga i eksplozivnost.

Na taj način će se kvalitet života podići na viši nivo.

-Aerobnog programa treninga (kardio)-

Kardio je opcion, ali je moj savet da uvek bude prisutan.

Može biti šetnja, brzi hod, trčanje, vožnja bicikla ili bilo koja aktivnost koju volite, a prilagodjena mogućnostima.

Cilj ovog programa je da se izgradi kondicija, poboljša opšte zdravlje (posebno srca i krnih sudova) i stvore zdrave navike.

Svaki napravljen plan oslanja se na četri stuba:

-Osnovni principi treninga

-Jedinstvenost

-Kontrola

-Dinamičnost

Osnovni principi treninga

Zasnovani su na decenijama naučnih istraživanja i prakse u sportu najvećih umova sporta i omogućavaju da se na proveren, bezbedan i efikasan način dođe do željenih rezultata.

Jedinstvenost

Svako ima posebne potrebe za organizacijom treninga, bilo da je kroz potreban intenzitet (koliko jako radimo), volumen (koliko mnogo radimo) ili frekvenciju (koliko često radimo), kao i odabri vežbi, raspored mišićnih grupa, odmor između serija, istorije povreda itd.

Kontrola

Kako bi znali koliko vas efikasno plan vodi ka cilju, potrebne su redovne evaluacije i njih vršimo na svakih nedelju dana, i spram njih odlučujemo o veličini promena koja će se praviti za narednu nedelju.

Dinamičnost

Život nikada nije jednoličan i uvek se dešavaju stvari koje zahtevaju određene promene, koje ovaj plan treninga i omogućava.

Ova četri stuba omogućavaju 100% garanciju na rezultate.

Plan funkcioniše na nedeljnom nivou, kako bi svaka naredna nedelja bila podešena spram realnih i trenutnih podataka.

Kome je namenjen paket sa plana?

Svima koji žele da podignu svoje zdravlje, performanse, fizički izgled i razumevanje ishrane i treninga na viši nivo.

Godine, pol, nivo fizičke aktivnosti, iskustvo u treningu, kao i početna motivacija su nebitni.

Radio sam sa širokim spektrom ljudi, od sportista koji žele da podignu performanse na viši nivo, preko fitnes takmičara, običnih zaposlenih ljudi, tinejdžera, pa sve do ljudi koji su u penziji.

Šta sve pruža?

Detaljan plan ishrane u pdf formatu.

Kod standardne varijante, podeljen prema obrocima i danima u nedelji, a koji sadrži tačnu vrstu, način pripreme i količinu potrebne hrane, kao i opcije za zamenu istih, preporučen plan suplemenata i još mnogo više.

Kod makrosi (fleksibilne) varijante, sadrži tačnu količinu kalorija, proteina, ugljenih hidrata i masti, kao i preporučen plan suplemenata i još mnogo više.

Fajl "Statistika", koji se nalazi u Google sheet obliku i ima za cilj da omogući lakše praćenje rezultata, koje svake nedelje detaljno analiziramo. Online je karaktera, što znači da je vaše samo da popunite sve što od vas tražim.

Detaljan plan treninga unutar fajla “Statistika”, gde lako, brzo i bez potrebe za slanjem na mail popunjavate broj ponavljanja, težine i komentare u vezi svake vežbe.

Obuhvata jasno napisane dane kada se trenira, naziv vežbe, link za video kako se ta vežba izvodi, broj serija, broj ponavljanja, kolone gde upisujete broj urađenih ponavljanja i težinu, predloženu težinu za rad, broj ponavaljanja od otkaza, kao i napomenu gde upisujete komentar.

Ukratko, sadrži sve što vam je potrebno kako bi imali optimalan trening sa što manje razmišljanja šta i kako treba da radite.

Fajl "Pročitaj me" koji ima funkciju detaljnijeg objašnjenja saradnje, kao i kako pravilno koristiti fajl statistiku i još nekoliko bonus dodataka.

Pored fajlova, pruža sledeće:

-Redovne nedeljne online kontrole progresa,

-Kontrolu izvođenja fome na vežbama kada je potrebno,

-Dostupnost lično meni preko viber-a ili whatsapp-a 24 h / 7 dana u nedelji,

-Pomoć oko nedoumica i svih mogućih pitanja, kao i prepreka.

Koliko košta?

Paket sa oba plana je 60 € svaki mesec rada, koji se počinje da se računa danom slanja plana na email adresu.

Za ovaj novac dobijate:

-Vaš lični plan ishrane,

-Vaš lični plan treninga,

-Prateće fajlove,

-Kontrole svake nedelje (ukupno 4 u mesecu),

-Konstantnu dostupnost ličnom treneru i nutricionisti za sva pitanja, probleme i promene vezane za plan,

-Pomoć u motivisanju za ostvarenje cilja,

Kako se novac može uplatiti?

Novac se može uplatiti u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu na datum uplate ili direktno u eurima.

Postoji nekoliko načina za uplatu:

-Uplata na tekući račun u dinarima,

-Uplata na devizni račun u eurima,

-Uplata preko Postnet-a u pošti u dinarima,

-Uplata preko Western Union-a u dinarima ili eurima,

-Uplata na PayPal nalog u eurima ili dolarima,